Hoe meer ik met teams bezig ben, hoe meer zaken zich uitkristaliseren. Ik heb nog geen antwoorden, wel vragen en pogingen tot oplossingen. Laat ik al eens beginnen met wat vragen die volgens mij vaak de ‘onderlaag’ zijn van de teamvragen die ik krijg rond zelforganiserende teams.

“Een zot heeft meer vragen dan een wijze kan beantwoorden”

  • Hoe maken we teamprestaties zichtbaar?
  • Hoe organiseren en verdelen we ieders individuele inzet?
  • Hoe krijg ik individuele waardering voor mijn inzet als alles verdwijnt in teamprestaties?
  • Moet en kan iedereen evenveel bijdragen bij de teamprestaties? Wat is de ruimte hierin?
  • Hoe geven we in team feedback op elkaar prestaties (qua kwaliteit en kwantiteit)?

Herken je ze zelf ook ? Als je hier over wil ping-pongen, geef me zeker een seintje.