Meer informatie?

Nog niet zeker of we je kunnen helpen? Mail ons of check alvast deze FAQ’s

Ons contacteren kan gemakkelijk op 3 manieren.

 1. Zend ons een bericht via onderstaand formulier
 2. Mail naar koen.heyrman@elementair.be
 3. Bel op 0032 4777 721 744

We streven er naar om binnen 1 werkdag te antwoorden

Uw naam (verplicht)

Uw Email (verplicht)

Uw bericht

Ja –  naar de inhoud.

Onze focus ligt op teams. Dat betekent meestal :

 • tussen 2 en de 20 personen
 • gemeenschappelijk doel
 • directe interactie tussen de leden
 • onderling van elkaar afhankelijk voor het resultaat
 • er is sprake van een groepsstructuur en (werk)afspraken

Als we een team ‘breed’ definiëren komen we in het organisatie-luik. Ook dat kan voor ons.

We werken ook wel met individuen, als ze met ons willen samenwerken rond ‘teamwerking’, bv een teamleader die wil weten hoe zij haar team het best kan aanpakken

Wanneer mensen communiceren en samenwerken met elkaar, kunnen we dit vanuit 3 routes aanvliegen.

 1. Mensen produceren door die samenwerking een resultaat – de focus ligt op wat ze met elkaar doen. Het verwijst naar een inhoudelijk aspect.
 2. Om daar te geraken, maken ze afspraken met elkaar. Dat kan gaan van rollen en verantwoordelijkheden tot de afspraak over de tijd die men kan nemen om een klant terug te bellen. Dat is het procedure-luik
 3. Tot slot komen we aan het processtuk. Het woord ‘proces’ verwijst niet zozeer naar inhoudelijke processen, zoals een facturatieproces vb. Het verwijst eerder naar de sociale interactie tussen mensen, zowel binnen het team als tussen de teamleden en andere personen. Onder dit luik komen vaak begrippen als ‘vertrouwen’, ‘respect’, ‘engagement’ etc naar voren. 2 mooie definities hiervan zouden kunnen zijn : Het verwijst dus naar ‘wat er onder tafel speelt’ of ‘wat er tussen de neuzen van de mensen speelt‘.
neen en ja.

Neen. Want teams kunnen ook ontwikkelingsgericht ondersteund worden. Dat betekent dat het allemaal best goed loopt, maar we even stilstaan bij hoe we het doen. Of dat er op dit moment niets aan de hand is, maar een verandering in de toekomst een stevige impact kan hebben. En dat we ons daar dan op voorbereiden.

Trouwens, zelfs als het tegenzit, werken we vanuit een oplossingsgericht canvas. Dat betekent dat we werken met wat al wel (deels) werkt om dat verder te versterken vb. Het moet niet altijd kommer en kwel zijn.

Ja. Om een echte impact te hebben, moet het baat hebben bij onze interventies. We werken liever niet met een vraag die klinkt als ‘we hebben nog een halve dag op te vullen en we dachten aan een teamoefening’ (echt gebeurd trouwens!). Laten we elkaars tijd goed gebruiken om het zinnig en nuttig te houden.

Tja. Goede vraag! Lastig te beantwoorden. We werken nu eenmaal op maat.

Wat ik wel kan zeggen

We werken op een transparante manier dwz u krijgt een offerte waarin duidelijk staat hoeveel u zal betalen en hoe we aan die prijs komen

We hanteren ofwel een projectprijs (all in) ofwel verkopen we “onze tijd en expertise” per dag(deel) of per uur.

Ik ben nog maar zelden tegengekomen dat ‘te duur’ het enige argument is waarom we niet konden samenwerken. Een van mijn Engelstalige klanten  stelde het zo : “you’re not McDonalds or a 3 star Michelin restaurant. You are the kind of restaurant you take your wife or your clients to when it needs to be good but without losing an arm. You serve excellent quality food for a reasonable prize. Good value for money, sure enough”